fbpx
  1. Home
  2. »
  3. Commerciële innovatie
  4. »
  5. Kasper vindt solliciteren vooral ‘gedoe’

Kasper vindt solliciteren vooral ‘gedoe’

‘Ik heb het al een paar jaar best goed naar mijn zin in deze baan. Een behoorlijk salaris, flink wat verantwoordelijkheid en prettige collega’s. Acute drang om over te stappen voel ik dus niet, maar toch kriebelt het soms. Ik zou best verder willen kijken in een ander bedrijf met meer verantwoordelijkheid. Zomaar ontslag nemen gaat mij een stap te ver, ik wil niet alles wat ik nu heb in één keer opgeven voordat ik iets beters heb. Via LinkedIn of telefoon word ik wel regelmatig benaderd door headhunters. Die houden dan hun verhaaltje maar ik loop er niet echt warm voor. Ze lijken allemaal zo op elkaar! Hoe moet ik dan kiezen? Meer de managementkant op of new business, of toch maar verder in relatiebeheer. Wat mij betreft kan het nog meerdere kanten op.’

Lang proces

Een andere baan zoeken en actief solliciteren? Ik heb weleens gezocht in online vacaturebanken naar ‘verkoper’ of ‘salesmanager’. Dat leverde duizenden resultaten op en die banen en bedrijven lijken ook nog eens allemaal zo op elkaar. Je weet wel: goede arbeidsvoorwaarden, prettige cultuur, vrijmibo bla, bla, bla. En stel dat ik ga solliciteren, dan wordt het nog knap ingewikkeld. Zo’n proces duurt al gauw een paar weken. En als je meerdere sollicitaties tegelijk hebt lopen, krijg je niet van alle partijen op hetzelfde moment een aanbieding. Daar komt nog bij dat de gesprekken vaak midden op de dag zijn en niet wanneer het mij goed uit komt. Mijn smoezen voor mijn huidige werkgever om er een paar uur tussenuit te gaan zijn op een gegeven moment wel op. En leuk is het ook niet, bij verschillende werkgevers steeds in meerdere rondes hetzelfde verhaal horen en vertellen. Een andere baan gaat er komen, maar dan graag wel op een eenvoudiger manier dan hoe het nu gaat.’

LinkedIn
WhatsApp
Facebook