fbpx

De rol van een

Accountmanager functieomschrijving ​

Inhoud

Wat doet een Accountmanager?

Een Accountmanager is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relaties met bestaande en nieuwe klanten met het uiteindelijke doen het genereren van omzet en marge voor het bedrijf. Dit kan variëren van het identificeren van nieuwe verkoopkansen tot het onderhandelen van contracten en het beheren van de klantenportfolio. De precieze taken en verantwoordelijkheden van een accountmanager kunnen variëren afhankelijk van de branche en het bedrijf waar ze werken.

Een accountmanager werkt vaak nauw samen met andere afdelingen, zoals verkoop, marketing, technische ondersteuning en logistiek. Ze delen informatie en werken samen om ervoor te zorgen dat klantbehoeften worden begrepen en opgelost.

Een accountmanager is het aanspreekpunt voor klanten. Daarvoor moet de accountmanager effectief kunnen communiceren, luisteren naar klanten en zich aanpassen aan verschillende communicatiestijlen. Ze identificeren klantbehoeften, lossen problemen op werken aan een hoge klanttevredenheid.

Een accountmanager moet proactief zijn in het identificeren van nieuwe verkoopkansen, onderhandelen met klanten en volgen van verkoopresultaten en rapporteren aan het salesmanagement over de verkoopresultaten en de verkoopstrategieën.

Gerelateerde Accountmanager titels

Account Manager
Taken en verantwoordelijkheden

Account Manager Salarisindicatie

Ervaringen van Brand New Sales
  • Commodity producten en diensten – 30K-45K
  • Niet-standaard oplossingen | 45K – 70K
  • ROI gebaseerde producten en diensten | 70K – 90K
  • Bedrijf kritische oplossing , directe impact op bottom line | 80K – 120K
Salaris indicatie vanuit andere bronnen

Wat maakt een goede Account Manager

Competenties en kwalificaties Accountmanager